Kireçlenme, kemiklerin ucunda görev vadi kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü revişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye çıbanlayabilir. Bu boyut vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıyaşlır. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha zait görülür. Hatta korkulu sıklet haiz olmak üzere kavi fiziksel hareketlerde mevcut insanlarda, daha zait rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da asliye nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, üzeri, bel ve çıbanparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Bol iyi akarsu tüketin. Kez, eklemlere dayak sağlamlar. Bu yüzden her tarih en azca 8 bardak akarsu derunmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde benzin, kefir, ayran üzere faik kalsiyumlu besinler de, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Göveri ve kâr tüketin. Kemik sağlamlığı derunin, vitamin ve minerallerin kararlı bir şekilde tuzakınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri faik olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin zait gelgelı sonucunda idrarla birlikte kalsiyum atımını zaitrır. Kemik sağlamlığını kollamak derunin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun yerine fasulye, mercimek, bezelye üzere protein itibarıyla ensesi kalın bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 itibarıyla ensesi kalın olan yağlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos üzere balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını olumlu yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer derunin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip olduğu derunin, kemiklere dayak olabilir. Hatta kireçlenmeden meydana gelen vecalara ve şçalışmakinliğe de yerinde hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak derunin yemeniz gerekenler; Yapılan aralıkştırmalara için kâr ve göveri itibarıyla ensesi kalın beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin yakıcı deşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak üzere sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.